Tylko 3 składniki i 5 minut. Pasta do kanapek, która wzmacnia odporność i dodaje energię na cały dzień
Sekret tkwi w składnikach. Makrela to źródło pełnowartościowego białka i zdrowych tłuszczów, w tym kwasów omega-3, które wspierają pracę serca, mózgu i układu nerwowego. Czerwona papryka dodaje nie tylko kolor i słodycz, ale też ogromną dawkę witaminy C, bardzo ważnej dla odporności. Jogurt skyr nadaje paście lekką konsystencję i podnosi zawartość białka, dzięki czemu pasta staje się jeszcze bardziej sycąca, ale nie obciążająca organizmu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Na wykałaczki nabijam kulki, owoce i szynkę. Zapomnisz o koreczkach z kabanosów
To idealny wybór na zdrowe śniadanie, które dostarczy energię i dobry nastrój na długie godziny. Sprawdzi się także na szybką kolację albo przekąskę w ciągu dnia. Wystarczy chrupiące pieczywo, pełnoziarniste krakersy czy świeże warzywa pokrojone w słupki, by stworzyć zbilansowany posiłek. Dzięki tej paście zwykła kanapka osiąga zupełnie nowy wymiar smaku i zdrowia. Jak zrobić pastę z makreli i papryki?
Przepis na pastę z wędzonej makreli i papryki
Składniki:
- 1/2 małej wędzonej makreli,
- 1/2 papryki czerwonej,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego typu skyr,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
- Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
- Makrelę oddziel od skóry, pozbaw ości i rozdrobnij.
- W miseczce umieść makrelę, paprykę i jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj. Przełóż do wygodnego naczynia.