Cukiniowe sakiewki z serkiem ricotta

Tym razem mamy dla Ciebie cukiniowe sakiewki z serkiem ricotta, które połączyliśmy z pomidorkami. Oj będzie się działo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Sakiewki

  1. 1 szt. cukinia mała
  2. 250 g ser ricotta
  3. 1/2 szkl. orzechy włoskie posiekane
  4. 1/3 szkl. ser parmezan starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1/4 szkl. świeża bazylia posiekna
  8. 2 ząbki czosnku

Sos

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 400 g pomidory krojone z puszki
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 2 łyżki olej z suszonych pomidorów do smażenia
  6. 20 g suszone pomidory w oleju

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ricottę, parmezan i orzechy włoskie.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: posiekaną bazylię, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Podziel cukinię na cienkie plastry. W środku umieść mieszankę serową i zwiń w sakiewkę.

Obrazek

4. Na patelni umieść olej z suszonych pomidorów. Po chwili dodaj suszone pomidory i cebulę.

Obrazek

5. Czas na pomidory krojone, sól i pieprz.

Obrazek

6. Na patelni umieść również sakiewki z cukinii. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie