PrzepisCukiniowe sakiewki z serkiem ricotta

Cukiniowe sakiewki z serkiem ricotta

Tym razem mamy dla Ciebie cukiniowe sakiewki z serkiem ricotta, które połączyliśmy z pomidorkami. Oj będzie się działo!

Cukiniowe sakiewki z serkiem ricotta
Pyszności

17.08.2019 | aktual.: 08.09.2020 13:30

Składniki:

Sakiewki

  1. 1 szt. cukinia mała
  2. 250 g ser ricotta
  3. 1/2 szkl. orzechy włoskie posiekane
  4. 1/3 szkl. ser parmezan starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1/4 szkl. świeża bazylia posiekna
  8. 2 ząbki czosnku

Sos

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 400 g pomidory krojone z puszki
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 2 łyżki olej z suszonych pomidorów do smażenia
  6. 20 g suszone pomidory w oleju

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ricottę, parmezan i orzechy włoskie.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: posiekaną bazylię, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel cukinię na cienkie plastry. W środku umieść mieszankę serową i zwiń w sakiewkę.

Obraz

4. Na patelni umieść olej z suszonych pomidorów. Po chwili dodaj suszone pomidory i cebulę.

Obraz

5. Czas na pomidory krojone, sól i pieprz.

Obraz

6. Na patelni umieść również sakiewki z cukinii. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie