Sałatka owocowa z waniliowym akcentem

Sałatka owocowa to jedna z tych kombinacji, którą kochają wszystkie maluchy. Stąd też nasza propozycja z waniliowym i miętowym akcentem, podana w ciekawej formie!

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę przekonasz się, że do podania sałatki owocowej nie będziesz potrzebowała żadnych naczyń. Zrobisz to przy pomocy samych owoców ?

Składniki:

  1. 8 szt. kiwi
  2. 3/4 szt. mango
  3. 1/2 opakowania truskawki
  4. 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  5. 2 łyżeczki mięta posiekana

Sposób przygotowania:

1. Odetnij końcówki kiwi z obu stron. Następnie wydrąż miąższ z jednej strony, pozostawiając trochę na dnie, jako podstawa. I miseczki na sałatkę są już gotowe!

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą kiwi, truskawki i mango.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać również świeżej mięty i ekstraktu waniliowego. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Gotową mieszankę przełóż do miseczek z kiwi.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu