Kasia Cichopek robi sałatkę na każdą okazję. Zdradziła swój tajny składnik, dlatego jest tak pyszna

Sałatki mogą przybierać różnorodną formę. Na słodko lub na słono, z dodatkiem mięsa lub makaronu, idealne na każdą porę lub odpowiednia do danej pory roku. Gwarantujemy, że sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek, sprosta wymaganiom każdego miłośnika tego typu przysmaków.

Sałatka Kasi CichopekSałatka Kasi Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty
Karol Wiak

Wyjątkowy smak i bogactwo kolorów na talerzu - sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek

Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek jest ekspresowa. Można ją przygotować z dziećmi w domu i podać na każdą okazję - na śniadanie, obiad lub kolację. Podstawę stanowi tu kapusta pekińska, ale najważniejszym składnikiem jest tu ser typu feta, który sprawi, że nasza sałatka będzie słona. To, co jest ważne - możecie tu dołożyć każde warzywo, które Wam odpowiada. Ogranicza nas tu tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia.

Obrazek
Sałatka z kapusty Pekińskiej Katarzyny Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty

To danie idealnie sprawdzi się w połączeniu z innymi daniami obiadowymi lub jako pyszny dodatek do kanapek lub innych potraw, które lubimy przygotować sobie na śniadanie lub kolację. Warto zrobić ją teraz, gdy polskie pomidory wyróżniają się smakiem, a papryki w sklepach mamy pod dostatkiem. I co ważne, jej przygotowanie zajmie Ci parę chwil!

Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek - jak ją przygotować?

Jest prosta w przygotowaniu i w związku z tym możesz do pomocy zachęcić swoje dzieci. Co ważne, jej smak przypadnie do gustu wszystkim członkom Twojej rodziny. Tajnym składnikiem jest łyżka majonezu, który nadaje całości doskonałej konsystencji.

Obrazek
Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • średni długi ogórek
  • sól i pieprz do smaku
  • pomidor malinowy
  • łyżka majonezu
  • 200 g sera feta
  • łyżka jogurtu naturalnego.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na tę sałatkę dokładnie kroimy. Najlepiej jest rozpocząć od poszatkowania kapusty pekińskiej i następnie dodać pozostałe składniki. Dobrze jest kierować się tu zasadą - najpierw warzywa, później ser feta, a na samym końcu dip i przyprawy. Jeśli chodzi o dip, to powstaje on z połączenia jogurtu naturalnego i majonezu. Wszystkie składniki można dodawać opcjonalnie, według własnego uznania. Nasza sałatka z kapusty pekińskiej jest już gotowa. Smacznego!

Zobacz również na naszym kanale YouTube przepis na sałatkę Jennifer Aniston z planu "Przyjaciół":

Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯