Kasia Cichopek robi sałatkę na każdą okazję. Zdradziła swój tajny składnik, dlatego jest tak pyszna
17.10.2022 17:28
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Sałatki mogą przybierać różnorodną formę. Na słodko lub na słono, z dodatkiem mięsa lub makaronu, idealne na każdą porę lub odpowiednia do danej pory roku. Gwarantujemy, że sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek, sprosta wymaganiom każdego miłośnika tego typu przysmaków.
Wyjątkowy smak i bogactwo kolorów na talerzu - sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek
Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek jest ekspresowa. Można ją przygotować z dziećmi w domu i podać na każdą okazję - na śniadanie, obiad lub kolację. Podstawę stanowi tu kapusta pekińska, ale najważniejszym składnikiem jest tu ser typu feta, który sprawi, że nasza sałatka będzie słona. To, co jest ważne - możecie tu dołożyć każde warzywo, które Wam odpowiada. Ogranicza nas tu tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia.
To danie idealnie sprawdzi się w połączeniu z innymi daniami obiadowymi lub jako pyszny dodatek do kanapek lub innych potraw, które lubimy przygotować sobie na śniadanie lub kolację. Warto zrobić ją teraz, gdy polskie pomidory wyróżniają się smakiem, a papryki w sklepach mamy pod dostatkiem. I co ważne, jej przygotowanie zajmie Ci parę chwil!
Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek - jak ją przygotować?
Jest prosta w przygotowaniu i w związku z tym możesz do pomocy zachęcić swoje dzieci. Co ważne, jej smak przypadnie do gustu wszystkim członkom Twojej rodziny. Tajnym składnikiem jest łyżka majonezu, który nadaje całości doskonałej konsystencji.
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- zielona papryka
- żółta papryka
- średni długi ogórek
- sól i pieprz do smaku
- pomidor malinowy
- łyżka majonezu
- 200 g sera feta
- łyżka jogurtu naturalnego.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na tę sałatkę dokładnie kroimy. Najlepiej jest rozpocząć od poszatkowania kapusty pekińskiej i następnie dodać pozostałe składniki. Dobrze jest kierować się tu zasadą - najpierw warzywa, później ser feta, a na samym końcu dip i przyprawy. Jeśli chodzi o dip, to powstaje on z połączenia jogurtu naturalnego i majonezu. Wszystkie składniki można dodawać opcjonalnie, według własnego uznania. Nasza sałatka z kapusty pekińskiej jest już gotowa. Smacznego!
Zobacz również na naszym kanale YouTube przepis na sałatkę Jennifer Aniston z planu "Przyjaciół":