Kasia Cichopek robi sałatkę na każdą okazję. Zdradziła swój tajny składnik, dlatego jest tak pyszna

Sałatki mogą przybierać różnorodną formę. Na słodko lub na słono, z dodatkiem mięsa lub makaronu, idealne na każdą porę lub odpowiednia do danej pory roku. Gwarantujemy, że sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek, sprosta wymaganiom każdego miłośnika tego typu przysmaków.

Sałatka Kasi CichopekSałatka Kasi Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty
Karol Wiak

Wyjątkowy smak i bogactwo kolorów na talerzu - sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek

Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek jest ekspresowa. Można ją przygotować z dziećmi w domu i podać na każdą okazję - na śniadanie, obiad lub kolację. Podstawę stanowi tu kapusta pekińska, ale najważniejszym składnikiem jest tu ser typu feta, który sprawi, że nasza sałatka będzie słona. To, co jest ważne - możecie tu dołożyć każde warzywo, które Wam odpowiada. Ogranicza nas tu tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia.

Obrazek
Sałatka z kapusty Pekińskiej Katarzyny Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty

To danie idealnie sprawdzi się w połączeniu z innymi daniami obiadowymi lub jako pyszny dodatek do kanapek lub innych potraw, które lubimy przygotować sobie na śniadanie lub kolację. Warto zrobić ją teraz, gdy polskie pomidory wyróżniają się smakiem, a papryki w sklepach mamy pod dostatkiem. I co ważne, jej przygotowanie zajmie Ci parę chwil!

Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek - jak ją przygotować?

Jest prosta w przygotowaniu i w związku z tym możesz do pomocy zachęcić swoje dzieci. Co ważne, jej smak przypadnie do gustu wszystkim członkom Twojej rodziny. Tajnym składnikiem jest łyżka majonezu, który nadaje całości doskonałej konsystencji.

Obrazek
Sałatka z kapusty pekińskiej Katarzyny Cichopek - Pyszności; Foto screen z https://pytanienasniadanie.tvp.pl/63946200/salatka-kasi-z-pekinskiej-kapusty

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • średni długi ogórek
  • sól i pieprz do smaku
  • pomidor malinowy
  • łyżka majonezu
  • 200 g sera feta
  • łyżka jogurtu naturalnego.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na tę sałatkę dokładnie kroimy. Najlepiej jest rozpocząć od poszatkowania kapusty pekińskiej i następnie dodać pozostałe składniki. Dobrze jest kierować się tu zasadą - najpierw warzywa, później ser feta, a na samym końcu dip i przyprawy. Jeśli chodzi o dip, to powstaje on z połączenia jogurtu naturalnego i majonezu. Wszystkie składniki można dodawać opcjonalnie, według własnego uznania. Nasza sałatka z kapusty pekińskiej jest już gotowa. Smacznego!

Zobacz również na naszym kanale YouTube przepis na sałatkę Jennifer Aniston z planu "Przyjaciół":

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości