Sałatka z komosą ryżową w meksykańskim stylu

Sałatka z komosą ryżową w meksykańskim stylu łączy w sobie wszystko to, co najlepsze. Zresztą za moment sama się przekonasz. Będzie smacznie, szybko, kolorowo i lekko. Po prostu idealna kombinacja.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 100 g komosa ryżowa ugotowana
  2. 280 ml bulion warzywny
  3. 1/2 szt. limonka sok
  4. 1/2 szt. czerwona cebula
  5. 1 szt. awokado
  6. 1 puszka kukurydza
  7. 1 puszka czarna fasola
  8. kilka sztuk pomidorki koktajlowe
  9. 1/4 szkl. kolendra posiekana
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Gotuj komosę ryżową w bulionie warzywnym ok. 15 minut.

Obrazek

2. Następnie połącz ją w dużej misce z: kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną fasolą i cebulą,

Obrazek

3. ...awokado, posiekaną kolendrą, pieprzem, solą oraz sokiem z limonki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej