PrzepisKolacjaSchab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką
Pyszności

11.12.2020 17:00, aktual.: 14.12.2020 16:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką to sprawdzona receptura na świąteczny obiad. Bez problemu zachwycisz nią swoich bliskich.

Nasz schab przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 3 łyżki musztarda sarepska
  2. 2 łyżki miód
  3. 2 łyżki suszony majeranek
  4. 1 łyżeczka tyminanek
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Schab

  1. 1 kg schab
  2. 50 g masło miękkie
  3. 100 g śliwki wędzone

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty do schabu. W tym celu połącz: musztardę sarepską, miód, czosnek, majeranek, tymianek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W osobnej misce połącz wędzone śliwki i miękkie masło.

Obraz

3. Zrób nacięcie w schabie i umieść w środku wędzone śliwki.

Obraz

4. Teraz rozprowadź na schabie marynatę i owiń papierem do pieczenia oraz folią aluminiową.

Obraz

5. Następnie wstaw do Ovi na 50 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Po tym czasie natnij folię i papier, po czym piecz przez kolejne 10 minut.

Obraz

7. Gotowy schab podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także