Schab z jabłkami i ziemniakami to gotowa receptura na pyszny obiad dla Twojej rodziny. Całe danie przygotujesz w jednym naczyniu. Co więcej, proces przygotowania jest bajecznie prosty!
1. Cały proces rozpocznij od ponacinania schabu, aby uzyskać kieszonki jak na zdjęciu poniżej.
2. Teraz dopraw mięso przy pomocy: soli, pieprzu i czosnku. Nie zapomnij oczywiście o oleju. Na koniec przełóż mięso do formy.
3. W robocie kuchennym podziel jabłka i czerwoną cebulę na cienkie plastry, po czym umieść je naprzemiennie w kieszonkach, które wcześniej zrobiłaś. Na wierzchu mięsa rozprowadź dżem morelowy.
4. Dodaj do formy ziemniaki, polej całość olejem i posyp solą oraz tymiankiem.
5. Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny (temp. 170 stopni Celsjusza).