Pomysł na schabowy z jajkiem sadzonym

Schabowy z jajkiem sadzonym to sprawdzony pomysł na pyszne danie obiadowe, któremu nie będziesz w stanie odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. schab plastry
  2. 2 szt. ząbki czosnku
  3. 1/3 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 2 szt. jajka
  6. 4 plastry żółty ser

Do panierki

  1. 3/4 szkl. bułka tarta
  2. 3-4 łyżki smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Rozbij mięso, po czym dopraw je solą, pieprzem i czosnkiem.

Obrazek

2. Następnie obtocz każdy kawałek, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Obrazek

3. Usmaż schabowe na rozgrzanej patelni ze smalcem.

Obrazek

4. Na wierzchu umieść dwa plastry żółtego sera.

Obrazek

5. Na osobnej patelni przygotuj jajka sadzone.

Obrazek

6. Gotowe danie podawaj z ulubionymi składnikami.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis