Sekret szczupłej sylwetki Agnieszki Fitkau-Perepeczko. 81-latka nie je dwóch rzeczy

Ma 81 lat i prezentuje się niewiarygodnie dobrze. Agnieszka Fitkau-Perepeczko może uchodzić za wzór i przykład tego, że w zdrowym ciele panuje zdrowy duch. Jaki sekret kryje się za jej sukcesem? Okazuje się, że jest to specjalna dieta. Aktorka wykluczyła z niej dwa popularne produkty. 

ObrazekAgnieszka Fitkau-Perepeczko ma 81 lat, a wygląda na 30 lat młodszą - Pyszności; foto: Facebook

Agnieszka Fitkau-Perepeczko urodziła się w 1942 roku w Warszawie. Już od najmłodszych lat wiedziała, co chce w życiu robić. W 1966 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną, a już cztery lata później odgrywała pierwsze poważne role w Teatrze Komedia. Żona słynnego serialowego Janosika od zawsze cieszyła się też doskonałą figurą. Do dzisiaj nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Pomimo 81 lat na karku Agnieszka Fitkau-Perepeczko dalej prezentuje się świetnie i chyba nikt o zdrowych zmysłach nie stwierdziłby, że urodziła się ona w czasach wojny. Opinie są różne: 20 lat mniej? 30? Tak czy inaczej — czapki z głów, bo taki efekt nie jest łatwy do osiągnięcia. A jak tego dokonała aktorka? Okazuje się, że części składowych było kilka: od genów, przez odpowiednią dietę, aż po drobne wyrzeczenia. 

Agnieszka Fitkau-Perepeczko na diecie

Poza występowaniem na scenie i ekranie Perepeczko jest też autorką kilku książek, w tym "Śniadanie w łóżku i inne rozkosze...kulinarne". To właśnie na łamach książek i mediów społecznościowych aktorka wyznała, że — wbrew wszelkim pozorom — uwielbia jeść, a apetyt praktycznie nigdy jej nie opuszcza. Jak w takich okolicznościach utrzymać zdrową sylwetkę? Nie inaczej, jak wyrzeczeniami. 

"Nie jem kartofli, chociaż te, które sama podaję, pieczone w ziołach, są takie pyszne, że wtedy się poddaję. Jem wszelkie sałaty z sosem, który sama robię, ale bez śmietany. Z mięs cenię jagnięcinę. Z serów zwłaszcza kozi" - czytamy słowa Agnieszki Fitkau-Perepeczko cytowanej przez portal newsy.gotujemy.pl.

Jednak ziemniaki i śmietana to nie jedyne, z czego zrezygnowała aktorka. Poza nimi nie je również słodyczy. Jak sama przyznała, czasem stosuje od tego wyjątek. Okazuje się, że tym, czemu Perepeczko nie może się oprzeć, jest... bezowy tort Magdy Gessler. Najwidoczniej ceny słodkości najsłynniejszej polskiej restauratorki jej nie odstraszają!

Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀