Agata Rubik zdobyła przepis na najprostszy sernik świata. Wyjawiła go jej ciocia
Jakie jest ulubione ciasto wielu Polaków? To bez wątpienia sernik, który lubimy przygotowywać według tradycyjnych receptur lub w nieco nowoczesnym wydaniu. Głęboko wierzymy w to, że sernik Agaty Rubik sprosta Waszym oczekiwaniom. Poznajcie przepis według receptury cioci Mirki.
16.11.2022 13:21
Sernik Agaty Rubik - czy jest najlepszy na świecie?
Agata Rubik to popularna polska celebrytka i żona popularnego polskiego muzyka - Piotra Rubika. Jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, o czym bardzo dobrze wie każdy z jej fanów. Dzieli się tu swoimi relacjami z codziennego życia, a tym razem postanowiła zaprezentować coś naprawdę pysznego. I chodzi tu o sernik Agaty Rubik, który powstał na podstawie tradycyjnego przepisu jej cioci - Mirki. To ciasto stanowi wyjątkowy przysmak i możemy być pewni, że każdy miłośnik słodkości będzie prosił o dokładkę.
W przeciwieństwie to tradycyjnego sernika, ta wersja ciasta powstała na biszkoptach, co sprawia, że jest to ciasto lekkie i na pewno smaczne. Co ważne, jest proste w przygotowaniu, dzięki czemu możesz je przygotować ze swoim dzieckiem. Podobnie uczyniła Agata Rubik, która ten pyszny sernik upiekła ze swoją córką.
Jak przygotować sernik Agaty Rubik?
To prawdziwy klasyk w nieco innym wydaniu. Gwarantujemy, że sernik będzie pyszny, a Wy zyskacie kolejny wyjątkowy przepis do Waszej książki kucharskiej z ciastami.
Składniki:
- 3/4 kostki masła
- 12 jajek
- pół małego masła roślinnego - około 125 g
- wiaderko sera naturalnego na sernik (1 kg)
- cukier waniliowy
- 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietanowego
- 400 g sera o smaku waniliowym
- duże opakowanie biszkoptów
- 1,5 szklanki cukru.
Sposób przygotowania:
Sernik Agaty Rubik to stosunkowo prosty przepis. Pyszne ciasto przygotujesz w parę chwil. Rozpoczynamy od utarcia masła z masłem roślinnym i następnie z cukrami i żółtkami - wyrabiamy je na puszystą masę. Następne w kolejności będą sery i suchy budyń - wszystko należy utrzeć. Białka ubijamy ze szczyptą soli i stopniowo dodajemy do masy sernikowej. Na dużej blaszce układamy biszkopty, na które następnie wylewamy masę sernikową. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy temperaturę 170 stopni i pieczemy przez około godzinę.
Poznaj tradycyjną recepturę na sernik. Na naszym kanale YouTube znajdziesz tradycyjny sernik z przepisu babci: