Sernik czekoladowy, który nie wymaga pieczenia

Ten sernik pokocha każdy, kto choć raz go skosztuje. Pyszne ciasto ma w sobie wszystko, aby zadowolić nawet największego marudę. Już na sam jego widok cieknie ślinka. Po prostu same pyszności!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g herbatniki maślane rozkruszone
  2. 4 łyżki masło roztopione
  3. 1 kg twaróg sernikowy
  4. 1 szkl. cukier puder
  5. 600 g czekolada
  6. 1 łyżka olej kokosowy
  7. bita śmietana do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Całą procedurę rozpocznij od przygotowania spodu sernika z herbatników maślanych. Dodaj do nich roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Następnie powstałą mieszankę przenieś do formy i chłodź w lodówce.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą twaróg sernikowy (wyjmij go wcześniej z lodówki) z cukrem pudrem.

Obrazek

3. Następnie sernikowy miks połącz małymi porcjami z roztopioną czekoladą.

Obrazek

4. Gotową masę czekoladową włóż do formy i chłodź przez 3 godziny.

Obrazek

5. Po tym czasie nanieść na wierzch sernika polewę czekoladową i ponownie chłodź przez 30 minut.

Obrazek

6. Sernik czekoladowy udekoruj przy pomocy bitej śmietany i to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥