Przepyszny sernik z ferrero rocher i raffaello

Ten genialny sernik skrywa w sobie same kultowe niespodzianki. Takiej kombinacji nie da się powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji! Na pewno będzie się działo ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 900 g serek śmietankowy
  2. 200 g herbatniki
  3. 300 g czekolada gorzka
  4. 1 szkl. śmietanka 30%
  5. 60 g roztopione masło
  6. 2 opakowania ferrero rocher
  7. 3 szt. jajka
  8. 5 szt. żółtka
  9. 1 szkl. cukier
  10. 3/4 szkl. śmietanka 18%
  11. 1 łyżka ekstrakt migdałowy
  12. 1 opakowanie raffaello

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki i kilka ferrero rocher. Dodaj roztopione masło i połącz w jedną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj sernikową mieszankę. Aby to zrobić, połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajka, żółtka, cukier, ekstrakt migdałowy oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia. Następnie dodaj po kilka sztuk raffaello i ferrero rocher. Wstaw do piekarnika na 90 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Czas na polewę czekoladową. W tym celu połącz czekoladę i podgrzaną śmietankę.

Obrazek

5. Rozprowadź polewę na upieczonym serniku. Dookoła ułóż naprzemiennie ferreo rocher i raffaello. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"