Sernik japoński z 3 składników

Dawno nie było u nas sernika, dlatego nadrabiamy zaległości i przychodzimy z czymś wyjątkowym. Takiego sernika jeszcze u nas nie było ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g biała czekolada
  2. 300 g serek śmietankowy
  3. 6 szt. jajka
Sposób przygotowania:

1. Rozpuść białą czekoladę w wodnej kąpieli.

Obrazek

2. Do przestudzonej czekolady zacznij dodawać stopiono żółtka.

Obrazek

3. Jako kolejny składnik dodaj serek śmietankowy.

Obrazek

4. A po chwili ubite jajka. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy do pieczenia.

Obrazek

5. Wstaw do nagrzanego piekarnika, zaś do dolnej blachy dolej wodę. Piecz przez 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 minut. To jeszcze nie koniec. Zostaw sernik na kolejne 15 minut w zamkniętym i wyłączonym piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa