Sernik japoński z 3 składników

Dawno nie było u nas sernika, dlatego nadrabiamy zaległości i przychodzimy z czymś wyjątkowym. Takiego sernika jeszcze u nas nie było ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g biała czekolada
  2. 300 g serek śmietankowy
  3. 6 szt. jajka
Sposób przygotowania:

1. Rozpuść białą czekoladę w wodnej kąpieli.

Obrazek

2. Do przestudzonej czekolady zacznij dodawać stopiono żółtka.

Obrazek

3. Jako kolejny składnik dodaj serek śmietankowy.

Obrazek

4. A po chwili ubite jajka. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy do pieczenia.

Obrazek

5. Wstaw do nagrzanego piekarnika, zaś do dolnej blachy dolej wodę. Piecz przez 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 minut. To jeszcze nie koniec. Zostaw sernik na kolejne 15 minut w zamkniętym i wyłączonym piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀