WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo

Jeżeli szukasz przepisu na pyszny i efektowny deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo.

Obrazek
Pyszności

Koniecznie go wypróbuj, a jestem przekonana, że go pokochasz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 36 szt. ciasteczka Oreo
  2. 5 łyżki masło rzotopione
  3. 800 g serek smietankowy
  4. 80 g cukier
  5. 1 łyżka olejek waniliowy
  6. 240 ml mleko
  7. 8 g żelatyna
Sposób przygotowania:
1. Oddziel ciemne części od białych w ciasteczkach Oreo i rozłóż je do osobnych misek.
2. Za pomocą wałka do ciasta pokrusz ciemne części ciasteczek. Odłóż 120 g, a resztę włóż do miski i dodaj roztopione masło. Wymieszaj. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce do ciasta.
3. W średnim garnku, na małym ogniu wymieszaj serek śmietankowy, cukier, białe części ciasteczek i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż nie będzie grudek. W miarce wymieszaj ze sobą mleko z żelatyną, aż do rozpuszczenia. Następnie dolej zawartość miarki do garnka i mieszaj tak długo, aż masa zacznie bulgotać. Zdejmij garnek z ognia. Przelej zawartość garnka na masę z ciasteczek i wygładź wierzch za pomocą szpatułki lub łyżki.
4. Zetrzyj odłożone wcześniej 120 g pokruszonych ciasteczek i posyp nimi wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
5. Po 4 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser