WAŻNE
TERAZ

Najnowsze dane o inflacji. Tego nie było od dawna

Sernik Piña Colada bez pieczenia

Uwielbiamy desery bez pieczenia ? Dlatego dziś przychodzimy z kolejną, szaloną propozycją ❤️??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g serek śmietankowy
  2. 75 g cukier puder
  3. 200 ml sok ananasowy
  4. 50 ml rum biały
  5. 400 ml śmietanka 36 % podzielona na pół
  6. 50 g wiórki kokosowe
  7. 250 g herbatniki maślane pokruszone
  8. 100 g masło roztopione
  9. 350 g ananas świeży podzielony na kawałki

Sposób przygotowania:

1. W misce zmiksuj ze sobą serek śmietankowy i cukier puder. Po chwili dodaj sok ananasowy oraz biały rum. Odstaw na bok.

Obrazek

2. Przelej do miski 200 ml śmietanki 36%. Ubij ją i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obrazek

3. Do pustej miski ponownie przelej śmietankę 36% (200 ml). Tym razem połącz ją z wiórkami kokosowymi.

Obrazek

4. Z herbatników i roztopionego masła stwórz spód ciasta. Na wierzchu ułóż kawałki ananasa.

Obrazek

5. Następnie stwórz warstwę z mieszanki z rumem, a kolejną warstwę ułóż z mieszanki z wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟