Sernik Piña Colada bez pieczenia

Uwielbiamy desery bez pieczenia ? Dlatego dziś przychodzimy z kolejną, szaloną propozycją ❤️??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g serek śmietankowy
  2. 75 g cukier puder
  3. 200 ml sok ananasowy
  4. 50 ml rum biały
  5. 400 ml śmietanka 36 % podzielona na pół
  6. 50 g wiórki kokosowe
  7. 250 g herbatniki maślane pokruszone
  8. 100 g masło roztopione
  9. 350 g ananas świeży podzielony na kawałki

Sposób przygotowania:

1. W misce zmiksuj ze sobą serek śmietankowy i cukier puder. Po chwili dodaj sok ananasowy oraz biały rum. Odstaw na bok.

Obrazek

2. Przelej do miski 200 ml śmietanki 36%. Ubij ją i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obrazek

3. Do pustej miski ponownie przelej śmietankę 36% (200 ml). Tym razem połącz ją z wiórkami kokosowymi.

Obrazek

4. Z herbatników i roztopionego masła stwórz spód ciasta. Na wierzchu ułóż kawałki ananasa.

Obrazek

5. Następnie stwórz warstwę z mieszanki z rumem, a kolejną warstwę ułóż z mieszanki z wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa