Sernik Twix bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego sernika Twix. Idealny jako deser do popołudniowej kawy!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g herbatniki maślane zmielone
  2. 50 g masło roztopione
  3. 270 g serek śmietankowy
  4. 1/2 szklanki cukier puder
  5. 1/2 szklanki kajmak
  6. 2 kubki śmietana 30%
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1 szczypta sól
  9. 2 szklanki batony Twix posiekane
  10. 2 łyżki czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki maślane i roztopione masło. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce i wygładź ją z wierzchu. Włóż blaszkę do lodówki.

Obrazek

2. Za pomocą miksera ubij serek śmietankowy, cukier puder i kajmak. Kiedy masa będzie puszysta (po ok. 2 minutach), dodaj śmietanę kremówkę i ubij na sztywną masę. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy, sól i 1 szklankę posiekanych batoników Twix. Wymieszaj na niskich obrotach miksera.

Obrazek

3. Uzyskaną masę równomiernie rozlej na spodzie w blaszce. Wygładź wierzch i włóż do lodówki na minimum 6 godzin.

Obrazek

4. Po 6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki. Polej ciasto z wierzchu roztopioną czekoladą i posyp resztą posiekanych batoników Twix.

Obrazek

5. Gotowy sernik pokrój na kawałki.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥