Sernik z brzoskwiniami w takim wydaniu skradnie serce największemu twardzielowi. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Dlatego tego przepisu po prostu nie możesz przegapić ?
Pyszności
Składniki:
500 g twaróg półtłusty
2 szt. jajka
2 szt. brzoskwinie żółte
30 g odżywka białkowa opcjonalnie
2 łyżki erytrytol
orzechy arachidowe do obsypania foremki
masło do posmarowania formy
Sposób przygotowania:
1. Podziel brzoskwinie na pół i usuń pestkę. Następnie użyj blendera.
2. W misce połącz ze sobą ser oraz jajka.
3. Jako kolejne składniki dodaj erytrytol i odżywkę białkową. Po zmiksowaniu dorzuć do mieszanki wcześniej przygotowane brzoskwinie. Wymieszaj delikatnie.
4. Na dnie formy rozprowadź cienką warstwę masła. Po czym dodaj orzechy arachidowe, dzięki czemu unikniesz przywarcia ciasta do formy.
5. Przelej mieszankę do formy. Wstaw do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).