Sernik z kawałkami czekolady na spodzie z brownies. Wygląda przepysznie, a smakuje jeszcze lepiej!

Czasami zdarza się taka sytuacja, że mamy ochotę na dwa desery w jednym czasie. Pojawia się wtedy problem, ponieważ nie wiemy na który się zdecydować. Sama nie wiem, co wybrałabym, mając do wyboru sernik i brownies. Przecież obydwa te ciasta są równie pyszne...

Obrazek
Ala Krauzowicz

Od dzisiaj, już nigdy nie będziesz musiał podejmować takich ciężkiej decyzji, ponieważ dzisiaj zaproponuję ci przepis na deser, który łączy w sobie wcześniej wspomniane ciasta. Jest to sernik z kawałkami czekolady na spodzie z brownies. Dokładną instrukcję, jak go wykonać, znajdziesz poniżej.

sernik1

Składniki:

  • 1 paczka mieszanki do brownies
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 duże jajko
  • 45 dag serka śmietankowego
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • 1 szklanka mini chipsów czekoladowych

Sposób przygotowania:

1. Uszykuj okrągłą blaszkę i rozgrzej piekarnik do 165 stopni C.

2. Do miski wsyp mieszankę do brownies, wodę, olej i rozbite jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie przelej masę do okrągłej blaszki i równomiernie ją rozsmaruj. Włóż do piekarnika i piecz przez 45-50 minut. Po tym czasie wyjmij blaszkę i zostaw do ostygnięcia.

3. Włóż do miski serek śmietankowy, cukier i cukier wanilinowy. Ubijaj mikserem, aż do otrzymania gładkiej masy.

4. Ubij śmietanę kremówkę, a następnie dodaj ją do miski z masą z serka śmietankowego, cukru i cukru wanilinowego. Dokładnie wymieszaj.

5. Do miski dodaj także chipsy czekoladowe i ponownie wymieszaj.

6. Przelej gotową masę sernikową na upieczone wcześniej brownies. Włóż do lodówki na przynajmniej 4 godziny.

Po tym czasie wyjmij gotowy deser i ciesz się jego smakiem. Smacznego!

sernik2
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej