WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Sernik z jabłkami

Oto przepis na pyszny sernik z jabłkami. Pokocha go cała Twoja rodzina od pierwszego kęsa. Naprawdę same pyszności :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Masa sernikowa

  1. 400 g serek śmietankowy
  2. 3/4 szkl. cukier puder dodawany stopniowo
  3. 3 szt. jajka dodawane stopniowo
  4. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Kruszonka

  1. 100 g mąka
  2. 3/4 szkl. cukier brązowy
  3. 100 g płatki owsiane
  4. 50 g cukier
  5. 1/2 łyżeczki cynamon
  6. 100 g masło miękkie
  7. karmel do dekoracji

Spód na ciasto

  1. 340 g mąka
  2. 200 g masło miękkie
  3. 100 g cukier brązowy
  4. 1 szczypta sól
  5. 1/2 łyżeczki cynamon

Jabłkowy miks

  1. 1/4 szkl. cukier
  2. 1/2 łyżeczki cynamon
  3. 3 szt. jabłka
Sposób przygotowania:

1. Przepis rozpocznij od przygotowania spodu ciasta. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, masło, cukier brązowy, sól i cynamon. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera stwórz masę sernikową, na którą składać będzie się: serek śmietankowy, cukier puder (dodawany stopniowo), jajka (dodawane stopniowo) oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. W osobnej misce wymieszaj ze sobą jabłka, cukier oraz cynamon.

Obrazek

4. W końcu przyszedł czas na kruszonkę z płatków owsianych. Aby ją stworzyć wystarczy, że połączysz ze sobą: mąkę, cukier brązowy, płatki owsiane, cukier, cynamon i masło.

Obrazek

5. Na spodzie formy utwórz spód ciasta.

Obrazek

6. Następnie stwórz warstwę z wcześniej przygotowanej masy i jabłek.

Obrazek

7. Na wierzchu ciasta ułóż warstwę z płatkami owsianymi. Ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika (175°Celsjusza) na 40 minut.

Obrazek

8. Gotowe ciasto polej karmelem i to wszystko. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser