Truskawkowe szaleństwo właśnie nas ogarnęło ? Dlatego dziś mamy dla Was przepis na pyszny sernik z truskawkami na zimno. Po prostu palce lizać! ❤️
Pyszności
06.06.2018 | aktual.: 08.06.2018 10:40
Składniki:
Spód ciasta
200 g herbatniki kakaowe
50 g cukier
100 g masło roztopione
Masa
400 g serek homogenizowany podzielony na pół
1 opakowanie galaretka gruszkowa
1 opakowanie galaretka cytrynowa
Reszta składników
1/2 opakowania truskawki
1 opakowanie galaretka truskawkowa
Sposób przygotowania:
1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i wstaw do lodówki na 15 minut (średnica formy 22 cm.)
2. Galaretkę gruszkową rozpuść w 3/4 szkl. gorącej wody i ostudź. Następnie zmiksuj ją stopniowo z serkiem homogenizowanym. Przelej do formy i chłodź przez godzinę.
3. Instrukcję wykorzystaj ponownie w przypadku galaretki cytrynowej.
4. Kiedy obie warstwy stężeją, na wierzchu ciasta ułóż truskawki. Następnie zalej całość truskawkową galaretką i chłodź przez 4 godziny.