Serowe hot dogi z klopsikami

Twoje maluchy przepadają za hot dogami? A może te kultowe kanapki totalnie im się znudziły? Niezależnie od odpowiedzi, nie możesz przegapić poniższego przepisu.

Obrazek
Pyszności

Dzięki niemu przegotujesz prawdziwą ucztę dla swoich pociech. Gwarantuję Ci, będą zachwycone ??

Składniki:

  1. 300 g wołowina mielona
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szkl. sos pomidorowy
  4. 1/4 szkl. starty żółty ser
  5. 1/2 szkl. bułka tarta
  6. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  7. 1/3 szkl. parmezan
  8. 1 ząbek czosnek
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 4 szt. bułki do hot dogów
  12. 8 plastrów ser żółty
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, jajko, bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i stwórz małe klopsiki.

Obrazek

2. W każdej bułce do hot dogów zrób wgłębienie i umieść w środku po 2 plastry sera. Wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 180 stopni C).

Obrazek

3. W międzyczasie zacznij przygotowywać klopsiki. Podsmaż mięso na patelni.

Obrazek

4. Następnie dodaj sos i duś przez chwilę.

Obrazek

5. Kiedy klopsiki będą już gotowe, przełóż je do bułek i posyp żółtym serem. Ponownie wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 180 stopni C).

Obrazek

6. I to wszystko. Smacznego :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze