Dzisiejsza przekąska stanie się hitem w każdym domu. Bo serowym tortillom nie można odmówić ?
Pyszności
18.02.2019 | aktual.: 19.02.2019 08:18
Składniki:
Mięsny farsz
1/2 łyżeczki czosnek granulowany
300 g wołowina
1 szt. cebula
1 łyżeczka ostra papryka
1 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka kmin rzymski
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
Serowe torille
100 g cheddar
100 g mozzarella
40 g parmezan
Sposób przygotowania:
1. Połącz ze sobą trzy rodzaje sera: cheddar, mozzarellę oraz parmezan. Dokładnie wymieszaj i ułóż małe placki na formie do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. Czas przygotować farsz. W tym celu wymieszaj na patelni: cebulę, wołowinę, paprykę słodką i ostrą, kmin rzymski, czosnek granulowany, sól oraz pieprz.
3. Na serowej tortilli umieść farsz, po czym zwiń w rulon.