Serowe tortille z wołowiną

Dzisiejsza przekąska stanie się hitem w każdym domu. Bo serowym tortillom nie można odmówić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Mięsny farsz

  1. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  2. 300 g wołowina
  3. 1 szt. cebula
  4. 1 łyżeczka ostra papryka
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka kmin rzymski
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Serowe torille

  1. 100 g cheddar
  2. 100 g mozzarella
  3. 40 g parmezan

Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą trzy rodzaje sera: cheddar, mozzarellę oraz parmezan. Dokładnie wymieszaj i ułóż małe placki na formie do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Czas przygotować farsz. W tym celu wymieszaj na patelni: cebulę, wołowinę, paprykę słodką i ostrą, kmin rzymski, czosnek granulowany, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Na serowej tortilli umieść farsz, po czym zwiń w rulon.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟