Serowy makowiec z borówkami i niebieską galaretką skradł nasze serca od pierwszego kęsa. To po prostu idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić! Ślinka cieknie od samego patrzenia 🍰😍
1. Cały proces rozpocznij od połączenia mąki i proszku do pieczenia.
2. Następnie połącz w robocie kuchennym miękkie masło oraz cukier.
3. Jako kolejny składnik dodaj do urządzenia twaróg oraz jajka.
4. Do mieszanki nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, mieszanki z mąki oraz maku. Następnie przełóż miks do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
5. Na upieczonym i ostudzonym cieście rozsyp borówki. Następnie zalej tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
6. Ciasto przed podaniem udekoruj według upodobania. Smacznego!