Ślimakowa pizza w trzech wersjach

Dzisiejsza propozycja sprawdzi się doskonale zarówno jako kolacja, jak i przekąska na imprezę. Co więcej, przygotowując jeden przepis, możesz stworzyć trzy warianty smakowe :) Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. spód do pizzy
  2. 400 g mozzarella
  3. 100 g boczek
  4. 100 g szynka gotowana
  5. 100 g mięso wołowe
  6. 1/4 szt. cebula podsmażona
  7. 20 g suszone pomidory
  8. 5 liści bazylia
  9. 30 g pieczarki podsmażone
  10. 30 g sos pomidorowy
Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.

Obrazek

2. Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.

Obrazek

3. Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.

Obrazek

4. Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej