Dzisiejsza propozycja sprawdzi się doskonale zarówno jako kolacja, jak i przekąska na imprezę. Co więcej, przygotowując jeden przepis, możesz stworzyć trzy warianty smakowe :) Czego chcieć więcej?
Pyszności
26.04.2018 | aktual.: 15.09.2023 15:11
Składniki:
2 szt. spód do pizzy
400 g mozzarella
100 g boczek
100 g szynka gotowana
100 g mięso wołowe
1/4 szt. cebula podsmażona
20 g suszone pomidory
5 liści bazylia
30 g pieczarki podsmażone
30 g sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
1. Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.
2. Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.
3. Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.
4. Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.