20 słodyczy, których nie znajdziesz już w polskich sklepach. Fani domagają się powrotu

Słodycze z dzieciństwa wracają w nowej odsłonie, ale rzadko kiedy smakują tak dobrze, jak kiedyś.

słodycze z dzieciństwasłodycze z dzieciństwa
Ewa

#1 I to uczucie, jakby ktoś wypalał Ci język

Obrazek

#2 Najlepszy Mars jaki powstał

Obrazek

#3 Moja babcia zawsze miała te cukierki w torebce

Obrazek

#4 Absolutny klasyk, którego próżno szukać na półkach

Obrazek

#5 Każdy z nas chociaż raz je chrupał

Obrazek

#6 Potrafiły nieźle wykrzywić twarz

Obrazek

#7 Nowe maczugi to nie to samo

Obrazek

#8 Takich serowych chrupek już nigdzie nie znajdziesz

Obrazek

#9 Trochę lizaki, trochę cukierki

Obrazek

#10 Hit szkolnych sklepików

Obrazek

#11 Nie widziałam ich w sklepie już kilka lat

Obrazek

#12 Lodowe czekoladki można na szczęście kupić u zachodnich sąsiadów

Obrazek

#13 Łamiszczęki tylko dla osób o mocnych zębach

Obrazek

#14 Absolutnie nie do podrobienia

Obrazek

#15 W tym roku wróciły w nowej odsłonie, ale jednak to do pierwszej wersji mamy sentyment

Obrazek

#16 Legenda głosi, że ktoś mieszał ten proszek z wodą

Obrazek

#17 to była konkretna porcja

Obrazek

#18 To już była przekąska na bogato

Obrazek

#19 Idealne połączenie smaków

Obrazek

#20 Na szczęście można zrobić je w domu

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu