PrzepisSłona tarta półkrucha z bakłażanem
Słona tarta półkrucha z bakłażanem
Tym razem przygotowaliśmy dla Was danie z bakłażanem. Będzie to pyszna słona tarta półkrucha, której nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?
Pyszności
06.11.2019 | aktual.: 12.11.2019 11:49
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
Ciasto
- 1 1/4 szkl. mąka krupczatka
- 80 g masło schłodzone
- 1/4 szkl. jogurt naturalny
- 1/4 szkl. zimna woda
- 1 szczypta sól
- 2 łyżeczki sok z cytryny
Dodatki
- 1-2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/2 szt. bakłażan
- 3 szt. jajka
- 150 g ser feta
- 3/4 szkl. ser parmezan starty
Sposób przygotowania: