Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonej kromki chleba z papryką, szynką, salami i parmezanem. To ciekawy pomysł na urozmaicenie swojego śniadania bądź kolacji :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 kromka chleb
  2. 1 łyżka masło
  3. 1/4 szt. zielona papryka pokrojona w kostkę
  4. 1 plaster szynka pokrojona w kostkę
  5. 1 plaster salami pokrojony w kostkę
  6. 1/2 szklanki parmezan starty
  7. 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:

1. Z kromki chleba wytnij środek i odłóż go na bok.

Obrazek

2. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, wrzuć na nią paprykę, szynkę i salami. Przez chwilę podsmażaj, a następnie połóż pierścień z chleba tak, aby mieszanka znalazła się w jego środku.

Obrazek

3. W miseczce wymieszaj ze sobą jajko i starty parmezan, a następnie wlej mieszankę do środka pierścienia z chleba. Przykryj wszystko wyciętym wcześniej środkiem kromki chleba.

Obrazek

4. Podsmażaj kromkę chleba z obydwóch stron do czasu, aż będzie miała jasnobrązowy kolor i będzie chrupiąca.

Obrazek

5. Przełóż chleb z patelni na talerz.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji