PrzepisDeserySmażony jabłkowy przekładaniec

Smażony jabłkowy przekładaniec

Ten przepis od pierwszej chwili pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Pyszny jabłkowy przekładaniec stanie się hitem tej jesieni. Ty również musi poznać genialną recepturę!

Smażony jabłkowy przekładaniec
Pyszności

13.09.2017 | aktual.: 14.09.2017 08:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 1 szt. jabłko
  2. 1 łyżka masło
  3. 30 g herbatniki maślane
  4. 20 g cukier
  5. 2 łyżki brandy
  6. 1 szt. paluszek z sezamem
  7. 1 gałka lody
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Podziel jabłko na 4 części i usuń gniazda nasienne.

Obraz

3. Smaż jabłka pod przykryciem.

Obraz

4. Dolej brandy. Smaż jabłka jeszcze przez chwilę.

Obraz

5. Teraz czas na najlepsze - ułożenie jabłka z kruszonką. Ułóż poszczególne części jabłka i pomiędzy każdą warstwą rozprowadź wcześniej przygotowaną kruszonkę. Smażone jabłko ozdób przy pomocy paluszka z sezamem. Świetnym uzupełnieniem będzie tu również gałka ulubionych lodów.

Obraz