Ten przepis od pierwszej chwili pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Pyszny jabłkowy przekładaniec stanie się hitem tej jesieni. Ty również musi poznać genialną recepturę!
Pyszności
13.09.2017 | aktual.: 14.09.2017 08:06
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
1 szt. jabłko
1 łyżka masło
30 g herbatniki maślane
20 g cukier
2 łyżki brandy
1 szt. paluszek z sezamem
1 gałka lody
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Podziel jabłko na 4 części i usuń gniazda nasienne.
3. Smaż jabłka pod przykryciem.
4. Dolej brandy. Smaż jabłka jeszcze przez chwilę.
5. Teraz czas na najlepsze - ułożenie jabłka z kruszonką. Ułóż poszczególne części jabłka i pomiędzy każdą warstwą rozprowadź wcześniej przygotowaną kruszonkę. Smażone jabłko ozdób przy pomocy paluszka z sezamem. Świetnym uzupełnieniem będzie tu również gałka ulubionych lodów.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.