Tomasz Strzelczyk robi mistrzowskie śniadanie w 12 minut. Fenomenalny smak natychmiast stawia na nogi

Jeśli nie masz pomysłu na pierwszy posiłek dnia, polecamy sprawdzić przepis śniadanie w 12 minut według Tomasza Strzelczyka. Fenomenalny smak potrawy natychmiast postawi cię na nogi! Poniżej tłumaczymy krok po kroku jak przygotować to rewelacyjne śniadanie.

ObrazekTomasz Strzelczyk robi mistrzowskie śniadanie w 12 minut. Fenomenalny smak natychmiast stawia na nogi - Pyszności; Foto: https://www.youtube.com/watch?v=I8cIKF1zhrI ; instagram.com/oddaszfartucha
Agnieszka

Fantastyczne śniadanie w 12 minut

Obrazek
Tortilla - Pyszności; Foto: Canva.com

Masz już dosyć jajecznicy na śniadanie? Nie masz ochoty na kolejną kanapkę z serem i szynką? Na pomoc przychodzi Tomasz Strzelczyk ze swoim rewelacyjnym pomysłem na śniadanie w 12 minut.

Do przygotowania potrawy będziesz potrzebować m.in. placków tortilli, wędliny, pomidora i jajek. Okazuje się, że składniki te wspaniale ze sobą współgrają. Dzięki temu potrawa jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale i sycąca. Poza tym śniadanie w takiej wersji to świetny zastrzyk energii.

Przepis na śniadanie według Tomasza Strzelczyka

Obrazek
Śniadanie w 12 minut - Pyszności; Foto: https://www.youtube.com/watch?v=I8cIKF1zhrI

Polecamy spróbować tej pysznej potrawy według przepisu Tomasza Strzelczyka. To wyjątkowe śniadanie wykonasz jedynie w 12 minut. Danie wspaniale smakuje na ciepło posypane świeżym szczypiorkiem.

Składniki:

4 tortille

pomidor

10 plasterków wędliny

3 jajka

szczypior

starty ser cheddar

starta mozzarella

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zimną patelnię dokładnie posmaruj masłem. Następnie wybij jajka do miseczki i roztrzep je za pomocą widelca. Dodaj szczyptę soli i czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Tak przygotowane jajka wylej na zimną patelnię. Zostaw niewielką ilość jajek w miseczce - przyda ci się na końcu do polania tortilli. Następnie przykryj je jednym plackiem tortilli. Wszystko smaż na bardzo małym ogniu. W międzyczasie pokrój pomidora na cienkie plasterki.

Tortille posyp niewielką ilością sera cheddar i mozzarelli. Na serze połóż plasterki pomidorów, a następnie znowu posyp je serem. Całość przykryj drugim plackiem tortilli - połóż na nim plasterki ulubionej wędliny. Następnie posyp je serem i posiekanym szczypiorkiem.

Wędlinę z serem przykryj kolejnym plackiem tortilli i znowu połóż na niej plasterki wędliny. Całość posyp serem, szczypiorkiem i dodaj również plasterki pomidora. Wszystko przykryj czwartym - ostatnim plackiem tortilli i posmaruj go resztą jajka.

Przykryj patelnię z tortillą. Potrawę smaż na małym ogniu około 5 minut. Następnie przewróć tortillę i smaż ją kolejne 5 minut. Gotowa potrawa jest chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować najlepszego kotleta schabowego krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny