Śniadaniowe enchilady - tortilla w nowym wydaniu

Śniadaniowe enchilady to nic innego jak tortilla w nowym wydaniu. Z taką recepturą każdy dzień będzie udany. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szkl. szpinak
  2. 1/2 szkl. cheddar
  3. 1 szkl. śmietanka
  4. 1/2 szkl. kukurydza
  5. kilka plastrów szynka
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 4 szt. jajka
  8. 1/3 szkl. szczypiorek
  9. 1 łyżka mąka
  10. 1 szczypta sól
  11. 4 szt. tortilla

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowaniu farszu. W tym celu połącz ze sobą: czerwoną paprykę, szpinak, szczypiorek, szynkę, cheddar oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Powstały farsz umieść na tortilli i zwiń w rulon.

Obrazek

3. Czas na jajeczną mieszankę. Połącz ze sobą jajka, śmietankę, sól i mąkę.

Obrazek

4. Ułóż tortille w formie do pieczenia, zalej jajeczną mieszanką i posyp całość startym serem. Tak przygotowane tortille zapiekaj przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo