Śniadaniowe enchilady - tortilla w nowym wydaniu

Śniadaniowe enchilady to nic innego jak tortilla w nowym wydaniu. Z taką recepturą każdy dzień będzie udany. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szkl. szpinak
  2. 1/2 szkl. cheddar
  3. 1 szkl. śmietanka
  4. 1/2 szkl. kukurydza
  5. kilka plastrów szynka
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 4 szt. jajka
  8. 1/3 szkl. szczypiorek
  9. 1 łyżka mąka
  10. 1 szczypta sól
  11. 4 szt. tortilla

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowaniu farszu. W tym celu połącz ze sobą: czerwoną paprykę, szpinak, szczypiorek, szynkę, cheddar oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Powstały farsz umieść na tortilli i zwiń w rulon.

Obrazek

3. Czas na jajeczną mieszankę. Połącz ze sobą jajka, śmietankę, sól i mąkę.

Obrazek

4. Ułóż tortille w formie do pieczenia, zalej jajeczną mieszanką i posyp całość startym serem. Tak przygotowane tortille zapiekaj przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu