WAŻNE
TERAZ

Policja pokazała wizerunki dywersantów

Śniadaniowe muffinki z parówkami

Muffinki z parówkami to prosty i sprawdzony przepis na smaczne śniadanie zarówno dla malucha, jak i dorosłego. Takiej kombinacji nie możesz przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Idealne ciasto na muffinki pomógł przygotować nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).

Składniki:

  1. 1 szkl. maślanka
  2. 40 g masło roztopione
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. mąka pszenna
  5. 1 szkl. mąka kukurydziana
  6. 2 łyżki cukier puder
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. 3 szt. parówki

Sposób przygotowania:

1. Podziel parówki na trzy części.

Obrazek

2. Następnie przygotuj w blenderze ciasto na muffinki. W tym celu połącz: maślankę, jajka, roztopione masło, mąkę pszenną i kukurydzianą, cukier puder, proszek do pieczenia, pieprz oraz sól.

Obrazek

3. Gotową mieszankę przełóż do formy na muffinki. Do każdej babeczki dodaj po kawałku parówki (umieść je na środku). Wstaw muffinki do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Gotowe muffinki podawaj z ketchupem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Gdy mam ochotę na chrupiącą przekąskę, przygotowuję te kuleczki. Na andrzejki jak znalazł
Gdy mam ochotę na chrupiącą przekąskę, przygotowuję te kuleczki. Na andrzejki jak znalazł
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀