PrzepisPrzekąskiPyszne śniadaniowe rogaliki z jajecznicą, bekonem i serem żółtym
Pyszne śniadaniowe rogaliki z jajecznicą, bekonem i serem żółtym
Pyszności
04.12.2016 17:19, aktual.: 01.06.2017 11:13
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W tym artykule chciałabym pokazać ci wyjątkowy przepis na śniadanie. Dlaczego wyjątkowy? Ponieważ odkąd go znam, wszyscy znajomi ciągle chcą jeść ze mną śniadanie!
Poniżej zobaczysz przepis na śniadaniowe rogaliki z jajecznicą, bekonem i żółtym serem. Mmm, są naprawdę pyszne!
A więc do dzieła.
Składniki:
- 1 łyżka masło
- 8 szt. jajka rozbite i rozmieszane, dodatkowo 1 jako do posmarowania rogalików
- 1 łyżeczka sól
- 3/4 łyżeczki pieprz
- 1 łyżka szczypiorek posiekany
- 225 ciasto drożdżowe
- 4 plastry bekon przekrojony na pół
- ser żółty starty
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, dodaj 8 rozmieszanych jajek, sól, pieprz i szczypiorek. Smaż cały czas mieszając tak długo, aż powstanie jajecznica.
2. Rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego 8 trójkątów. (Przepis na ciasto znajdziesz TUTAJ)
3. Do każdego trójkąta nałóż przygotowaną jajecznicę, połówkę plastra bekonu i starty żółty ser. Następnie zawiń w rogalik.
4. Rogaliki połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 13 minut.
5. Po 13 minutach wyjmij gotowe rogaliki z piekarnika.
6. Smacznego!