Sos chrzanowy na zimno

Sos chrzanowy to "must have" podczas świąt wielkanocnych. I dziś pokażemy Ci, jak w szybki i prosty sposób, można go przygotować w zaciszu własnego domu. To naprawdę bajecznie proste!

Obrazek
Pyszności

Kremową konsystencję naszego sosu uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 30 g chrzan tarty
  3. 150 g śmietana 12 %
  4. 100 ml majonez
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka ugotowane na twardo, chrzan, śmietanę, majonez, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. W mgnieniu oka otrzymasz kremową i jednolitą konsystencję! Sos przechowuj w lodówce do 3 dni.

Obrazek

3. Możesz wykorzystać go do sałatki, wędlin, jak i jajek ugotowanych na twardo. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej