InspiracjeSekretny przepis Ani Lewandowskiej na bolognese, które nie tuczy!

Sekretny przepis Ani Lewandowskiej na bolognese, które nie tuczy!

Ania Lewandowska to znana w całej Polsce trenerka. Z jej produktów i diet korzystają tysiące użytkowników. Mamy dla Ciebie jej przepis na bolognese w odchudzonej wersji.

Sekretny przepis Ani Lewandowskiej na bolognese, które nie tuczy!
Ewa

15.01.2021 11:49

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 10 pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego (do smażenia)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 250 ml bulionu
  • 3 cukinie
  • sól i pieprz
Obraz

Przygotowanie:

  1. Na maśle lub oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dorzuć przyprawy.
  2. Dodaj mięso i smaż razem.
  3. Wrzuć przecier, pokrojone w kostkę pomidory i wlej bulion.
  4. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, co jakiś czas mieszając.Dopraw solą i pieprzem.
  5. Na koniec dodaj kukurydzę i startą marchewkę. Gotuj jeszcze 5 minut. Możesz dorzucić opcjonalnie świeżą bazylię.
  6. Przy pomoy spiralnej końcówki, temperówki do warzyw lub Zoodlera potnij cukinię w nitki
  7. Wrzuć cukinię na rozgrzaną patelnię z odrobinę wody i gotuj chwilę na mocnym ogniu.
  8. Ugotowany makaron z cukinii przełóż na talerz i polej gotowym sosem.
Obraz