Sekretny przepis Ani Lewandowskiej na bolognese, które nie tuczy!

Ania Lewandowska to znana w całej Polsce trenerka. Z jej produktów i diet korzystają tysiące użytkowników. Mamy dla Ciebie jej przepis na bolognese w odchudzonej wersji.

Obrazek
Ewa

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 10 pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego (do smażenia)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 250 ml bulionu
  • 3 cukinie
  • sól i pieprz
Obrazek

Przygotowanie:

  1. Na maśle lub oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dorzuć przyprawy.
  2. Dodaj mięso i smaż razem.
  3. Wrzuć przecier, pokrojone w kostkę pomidory i wlej bulion.
  4. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut, co jakiś czas mieszając.Dopraw solą i pieprzem.
  5. Na koniec dodaj kukurydzę i startą marchewkę. Gotuj jeszcze 5 minut. Możesz dorzucić opcjonalnie świeżą bazylię.
  6. Przy pomoy spiralnej końcówki, temperówki do warzyw lub Zoodlera potnij cukinię w nitki
  7. Wrzuć cukinię na rozgrzaną patelnię z odrobinę wody i gotuj chwilę na mocnym ogniu.
  8. Ugotowany makaron z cukinii przełóż na talerz i polej gotowym sosem.
Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej