Spaghetti w wersji fit

Czy spaghetti można przygotować w wersji fit? Już zaraz przekonacie się, że istnieje taka możliwość. Co więcej, taka kombinacja zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale i smakiem. Wręcz idealne połączenie ❤

Obrazek
Pyszności

1 PORCJA: 490 g

Kalorie: 810 kcal

Białka: 36 g

Węglowodany: 18 g

Błonnik: 4 g

Tłuszcze: 70 g

Składniki:

  1. 100 g jarmuż
  2. 120 ml oliwa z oliwek
  3. słonecznik do dekoracji
  4. 75 g orzeszki pini
  5. 3 łyżeczki parmezan
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 łyżeczki sok z cytryny
  8. 2 szt. cukinia
  9. 1 szt. filet z kurczaka
  10. 2 łyżki sezam
  11. 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą jarmuż, oliwę (80 ml) oraz orzeszki pini.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: parmezan, czosnek i sok z cytryny. Wszystkie składniki zblenduj. Zielone pesto jest już gotowe!

Obrazek

3. Teraz czas na filet z kurczaka. Podziel go na kawałki i wrzuć do miski. Następnie dodaj do niego oliwę, sezam oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni.

Obrazek

4. Na pustą patelnię wrzuć starte na tarku 2 cukinie. Po chwili dodaj łyżkę zielonego pesto i wcześniej przygotowanego kurczaka.

Obrazek

5. Gotowe danie możesz posypać słonecznikiem.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje