PrzepisPrzekąskiPyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem

Pyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem

Pyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem
Pyszności

10.09.2016 16:59, aktual.: 03.07.2018 10:19

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeżeli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub znajomych nietypową przekąską, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule zobaczysz przepis na pyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem.

Taka przekąska świetnie sprawdzi się na imprezie czy też spotkaniu z przyjaciółmi. Jestem pewna, że będą pozytywnie zaskoczeni!

Dokładna instrukcja poniżej.

Składniki:

  1. 1 opak. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
  3. 1 łyżeczka pieprz cayenne
  4. 230 g ser cheddar starty
  5. szczypta mąka
  6. plastry bekon
Sposób przygotowania:

1. Rozwiń ciasta francuskie i za pomocą pędzelka nasmaruj je jajkiem. Następnie posyp jego wierzch pieprzem cayenne.

Obraz

2. Równomiernie posyp ciasto francuskie startym serem cheddar.

Obraz

3. Posyp wałek do ciasta szczyptą mąki i delikatnie rozwałkuj ciasto.

Obraz

4. Złóż ciasto na pół i delikatnie je dociśnij.

Obraz

5. Powstały kawałek ciasta przekrój na ok. 8 pasków.

Obraz

6. Każdy powstały pasek skręć w spiralę.

Obraz

7. Wokół każdej jednej spirali zawiń bekon. Ułóż spirale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obraz

8. Po 20 minutach wyjmij spirale z piekarnika i przełóż je z blaszki na talerz.

Obraz
9. Smacznego!