PrzepisPrzekąskiPyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem
Pyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem
Pyszności
10.09.2016 16:59, aktual.: 03.07.2018 10:19
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Jeżeli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub znajomych nietypową przekąską, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule zobaczysz przepis na pyszne spirale z ciasta francuskiego z serem cheddar i bekonem.
Taka przekąska świetnie sprawdzi się na imprezie czy też spotkaniu z przyjaciółmi. Jestem pewna, że będą pozytywnie zaskoczeni!
Dokładna instrukcja poniżej.
Składniki:
- 1 opak. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
- 1 łyżeczka pieprz cayenne
- 230 g ser cheddar starty
- szczypta mąka
- plastry bekon
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń ciasta francuskie i za pomocą pędzelka nasmaruj je jajkiem. Następnie posyp jego wierzch pieprzem cayenne.
2. Równomiernie posyp ciasto francuskie startym serem cheddar.
3. Posyp wałek do ciasta szczyptą mąki i delikatnie rozwałkuj ciasto.
4. Złóż ciasto na pół i delikatnie je dociśnij.
5. Powstały kawałek ciasta przekrój na ok. 8 pasków.
6. Każdy powstały pasek skręć w spiralę.
7. Wokół każdej jednej spirali zawiń bekon. Ułóż spirale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
8. Po 20 minutach wyjmij spirale z piekarnika i przełóż je z blaszki na talerz.
9. Smacznego!