Surówka w trzech smakach
Surówka do obiadu zawsze się przyda, dlatego dziś przychodzimy aż z 3 propozycjami, aby nigdy się nie przejadły i w kuchni nie pojawiła się nuda ?
Przy tego typu przepisach kuchennych warto wykorzystać robot kuchenny z odpowiednimi tarczami, dzięki którym pokrojenie warzyw będzie proste i przyjemne jak bułka z masłem. W naszej kuchni użyliśmy urządzenia marki Philips.
Składniki:
Surówka z czerwonej kapusty
- 2 szt. gruszki
- 4 łyżki jogurt naturalny
- 3 łyżki majonez
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1,5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1/2 szt. czerwona kapusta
- 1 szt. por biała część
Surówka z selera
- 500 g seler
- 2 szt. jabłka
- 4 łyżki jogurt naturalny
- 3 łyżki majonez
- 2 łyżki miód
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 80 g rodzynki
- 1,5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
Surówka z marchewki
- 500 g marchewki
- 2-3 szt. brzoskwinie w zalewie
- 3 łyżki olej rzepakowy
- 2 łyżki musztarda miodowa
- 80 g suszona żurawina
- 1/2 szt. cytryny sok
- 1,5 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania: