WAŻNE
TERAZ

Zwrot ws. wybuchu w Rembertowie. Ewakuacja mieszkańców

Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu

Była już szakszuka w większym wydaniu. Czas więc na wersję mini, którą umieściliśmy na pełnoziarnistych tostach. Będzie się działo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 8 szt. chleb pełnoziarnisty kromki
  2. 2 szt cebula biała
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 8 szt. jajka
  5. 1 szt. papryka czerwona
  6. 3 szt. ząbki czosnku
  7. 400 g pomidory krojone
  8. 1 łyżeczka kmin rzymski
  9. 1 łyżeczka papryka słodka
  10. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  11. 2 łyżeczki sól (z podziałem na pół)
  12. 2 łyżeczki pieprz (z podziałem na pół)

Sposób przygotowania:

1. Rozłóż kanapki na blaszce do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Połącz na patelni cebulę i paprykę. Dodaj do nich: czosnek, pieprz cayenne, kmin rzymski oraz paprykę słodką.

Obrazek

3. Po chwili dodaj pomidory krojone, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. Umieść powstałą mieszankę na podpieczonych tostach. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.

Obrazek

5. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser