Szalone ciasto czekoladowe, które przyrządzisz w jednym naczyniu bez jajek, bez mleka i bez masła!
Nie znam chyba osoby, która nie lubiłaby ciasta czekoladowego... Ten deser to chyba jeden z najbardziej klasycznych i popularnych deserów.
Przygotowanie domowego ciasta czekoladowego zazwyczaj wymaga trochę czasu, a na końcu w naszej kuchni panuje bałagan. Jak tego uniknąć? Już mówię!
Szalone ciasto czekoladowego, bo to właśnie o nim mowa, jest niezwykłe, ponieważ przygotujemy je w jednym naczyniu. Na dodatek nie potrzeba do niego ani jajek, ani masła i ani mleka. Do jego wykonania niezbędne są tylko podstawowe składniki. Nie traćmy więc czasu i do dzieła!
Składniki:
- 345 g mąka
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżeczki soda
- 230 g cukier
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 łyżka ocet
- 1 łyżeczka olejek waniliowy
- 5 łyżkek olej roślinny
- 230 ml woda
- 1 opak. polewa czekoladowa