Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych i wyjątkowych szaszłyków z chleba tostowego.
Pyszności
Składniki:
18 kromek chleb tostowy
40 g serek śmietankowy
20 ml keczup
20 ml musztarda
9 plastrów szynka
3 plastry mozzarella w zalewie
6 plastrów ser żółty w plastrach, 2 rodzaje
1 natka pietruszka
50 g masło roztopione
3 szt. patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
1. Od każdej kromki odkrój skórkę. 9 kromek nasmaruj serkiem śmietankowym, musztardą lub ketchupem oraz dodaj do nich szynkę oraz rodzaj sera. (kombinacje zależą od ciebie oraz od twoich smaków) 9 pozostałych kromek nasmaruj keczupem oraz posyp posiekaną pietruszką. Następnie złóż kromki z pietruszką z kromkami z serem.
2. Z każdych 3 powstałych kanapek złóż jednego szaszłyka. Kombinacja smaków również zależy od ciebie.
3. 3 powstałe szaszłyki ułóż na blaszce do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu roztopionym masłem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 10 minut.
4. Po 10 minutach wyjmij gotowe szaszłyki z piekarnika. Smacznego!