PrzepisFitMega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika

Mega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika

Mega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika
Pyszności

23.06.2019 12:00, aktual.: 12.09.2020 12:47

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dawno nie było tu takiej przekąski, dlatego postanowiliśmy nadrobić zaległości. Oto pyszne szaszłyki z indyka w rozmiarze XXL!

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia/bakłażan
  2. 300 g mielone mięso z indyka
  3. 1/2 szt. cebula czerwona
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżeczka papryka słodka
  7. 1/2 łyżeczki czosnek suszony
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, natkę pietruszki, kmin rzymski, paprykę słodką, czosnek suszony, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Podziel cukinię na plastry. Następnie nadziej na szaszłyki plaster cukinii i kulkę z mięsnej mieszanki.

Obraz

3. Gotowe szaszłyki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz