PrzepisPrzekąskiSzpinakowa rolada z pieczarkami

Szpinakowa rolada z pieczarkami

Szpinakowa rolada z pieczarkami
Pyszności

08.01.2018 17:00, aktual.: 08.01.2018 17:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto przepis na szpinakową roladę z pieczarkami. Jest nieskomplikowana, ponadto świetnie się prezentuje, a jej smak jest po prostu wyjątkowy.

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 4 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  4. 100 g pieczarki pokrojone w kostkę
  5. 2 szt. marchew
  6. 450 g szpinak
  7. 60 g mąka
  8. 100 g bułka tarta
  9. 190 g żółty ser
  10. 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
  11. 1 łyżeczka oregano
  12. 1 szczypta sól
  13. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj szpinak.

Obraz

2. Przestudzony szpinak połącz z mąką, bułką tartą, żółtym serem, gałką muszkatołową, oregano, pieprzem, solą oraz jajkami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. W mikserze ubij 4 białka i dodaj je do szpinakowej mieszanki.

Obraz

4. Przełóż do formy do pieczenia i zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170°Celsjusza.

Obraz

5. Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki i marchew.

Obraz

6. Na szpinakowym spodzie rozprowadź marchewkową mieszankę i żółty ser.

Obraz

7. Roladę posyp serem i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 170°Celsjusza, 5 minut).

Obraz

8. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także