Szybkie tosty z patelni w 15 minut. Sposób na pyszny początek dnia

Sięgnij po nasz przepis na szybkie tosty z patelni z serem i szynką. Ich przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut! Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Gdy brakuje Ci czasu na przygotowanie skomplikowanych dań, warto spróbować naszego pomysłu na śniadanie.

Obrazek
Ewa

Pomysł na szybkie śniadanie

Znudziło Ci się standardowe śniadanie, ale nie masz żadnych ciekawych pomysłów na kreatywne posiłki? Twoi bliscy zaczęli narzekać, że nie chcą jeść na okrągło oklepanej jajecznicy lub nudnych kanapek? Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałaś twierdzącą, mamy coś, co na pewno Ci się spodoba. Okrągłe tosty z patelni przygotujesz w mniej n iż 15 minut. Będą prostą i pyszną odskocznią od klasycznych kanapek.

Do środka możesz dodać szynkę lub salami. Wybierz taką wędlinę, jaką lubisz najbardziej.

Szybkie tosty z patelni – składniki

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów sera
  • jajka
  • bułka tarta

Przepis na szybkie tosty z patelni

Przygotowanie tego śniadania nie jest skomplikowane i zajmie Ci tylko kilka minut. Z kromek chleba wytnij przy pomocy małej miseczki lub szklanki koła. Co zrobić z pozostałą częścią pieczywa? Pokrój w kawałki, skrop oliwą, ziołami  prowansalskimi i czosnkiem granulowanym i podsmaż na patelni. Powstaną pyszne grzanki, które możesz dorzucić do swojej ulubionej sałatki lub aksamitnej zupy krem.

Obrazek

Na wyciętym kółku ułóż dwie warstwy z szynki i sera żółtego. Świetnie sprawdzi się tutaj ser salami ze względu na swój okrągły kształt. Całość przykryj drugim kawałkiem chleba, zanurz w jajku i bułce tartej, aby powstała chrupiąca panierka.

Obrazek

Tosty z patelni

Tak przygotowane tosty smaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu- po usmażeniu tosty połóż na kawałku ręcznika papierowego. Podawaj na ciepło i rozkoszuj się pysznym, ciągnącym serem. Tosty możesz podać z ulubionym sosem np. ketchupem, czosnkowym, majonezowym czy BBQ.

Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej