PrzepisSzybkie tosty z patelni w 15 minut. Sposób na pyszny początek dnia

Szybkie tosty z patelni w 15 minut. Sposób na pyszny początek dnia

Sięgnij po nasz przepis na szybkie tosty z patelni z serem i szynką. Ich przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut! Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Gdy brakuje Ci czasu na przygotowanie skomplikowanych dań, warto spróbować naszego pomysłu na śniadanie.

Szybkie tosty z patelni w 15 minut. Sposób na pyszny początek dnia
Ewa

26.05.2022 | aktual.: 30.05.2022 11:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pomysł na szybkie śniadanie

Znudziło Ci się standardowe śniadanie, ale nie masz żadnych ciekawych pomysłów na kreatywne posiłki? Twoi bliscy zaczęli narzekać, że nie chcą jeść na okrągło oklepanej jajecznicy lub nudnych kanapek? Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałaś twierdzącą, mamy coś, co na pewno Ci się spodoba. Okrągłe tosty z patelni przygotujesz w mniej n iż 15 minut. Będą prostą i pyszną odskocznią od klasycznych kanapek.

Do środka możesz dodać szynkę lub salami. Wybierz taką wędlinę, jaką lubisz najbardziej.

Szybkie tosty z patelni – składniki

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów sera
  • jajka
  • bułka tarta

Przepis na szybkie tosty z patelni

Przygotowanie tego śniadania nie jest skomplikowane i zajmie Ci tylko kilka minut. Z kromek chleba wytnij przy pomocy małej miseczki lub szklanki koła. Co zrobić z pozostałą częścią pieczywa? Pokrój w kawałki, skrop oliwą, ziołami  prowansalskimi i czosnkiem granulowanym i podsmaż na patelni. Powstaną pyszne grzanki, które możesz dorzucić do swojej ulubionej sałatki lub aksamitnej zupy krem.

Obraz

Na wyciętym kółku ułóż dwie warstwy z szynki i sera żółtego. Świetnie sprawdzi się tutaj ser salami ze względu na swój okrągły kształt. Całość przykryj drugim kawałkiem chleba, zanurz w jajku i bułce tartej, aby powstała chrupiąca panierka.

Obraz

Tosty z patelni

Tak przygotowane tosty smaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu- po usmażeniu tosty połóż na kawałku ręcznika papierowego. Podawaj na ciepło i rozkoszuj się pysznym, ciągnącym serem. Tosty możesz podać z ulubionym sosem np. ketchupem, czosnkowym, majonezowym czy BBQ.

Smacznego!

Obraz