Pyszne taquitos z kurczakiem, jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem
Taquitos to popularne danie kuchni meksykańskiej, które składa się z nadzienia zawiniętego w placek tortilli, smażone na głębokim oleju.
W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne taquitos z kurczakiem, papryczką jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem. Taka potrawa świetnie sprawdzi się na każdą porę dnia - zarówno śniadanie, obiad jak i kolację.
Przepis poniżej.
Składniki:
- 2 szt. piersi z kurczaka ugotowane, rozdrobnione na mniejsze kawałki
- 55 g papryczka jalapeño drobno pokrojona
- parmezan starty
- awokado pokrojone i rozdrobnione
- 1 łyżeczka kminek
- 1 łyżeczka sól
- 4-5 ząbków czosnek wyciśnięty
- 345 g śmietana 18%
- placki do tortilli
- olej
- jogurt naturalny
- kolendra posiekana