Tarta warzywna w kolorowym wydaniu

Tarta warzywna ma w sobie to "coś", co sprawia, że nie potrafimy jej odmówić. A kiedy jeszcze możesz podać ją w formie kolorowego ogrodu, mamy prawdziwy strzał w 10!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 2-3 szt. marchewki
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 2 szt. korzeń pietruszki
  6. 2 szt. fioletowy bakłażan
  7. 1 szt. cukinia
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek
  9. 400 g ser ricotta
  10. 20 g ser parmezan starty
  11. 2 szt. jajka
  12. 2 łyżki oregano

Sposób przygotowania:

1. Umieść ciasto francuskie w formie na tartę. Następnie ułóż na nim bezpośrednio papier do pieczenia i rozsyp ryż. Dzięki temu trikowi, ciasto po wizycie w piekarniku nie będzie miało wybrzuszeń. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Pokrój wszystkie warzywa w cienkie plastry.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. W tym celu połącz ze sobą ricottę, pieprz, sól, parmezan, jajka oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Umieść serową masę na podpieczonym cieście francuskim. Następnie z warzywnych plastrów stwórz mini różyczki.

Obrazek

5. Kiedy już zapełnisz całą formę, polej wierzch delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie wstaw ciasto do piekarnika. Tym razem na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę