PrzepisTarta z cukinią i łososiem

Tarta z cukinią i łososiem

Tarta z cukinią i łososiem to sprawdzony przepis zarówno na ciekawą przekąskę na ciepło podczas spotkania znajomych, jak i smaczną kolację dla całej rodziny. Po prostu nie można się jej oprzeć!

Tarta z cukinią i łososiem
Pyszności

19.03.2020 | aktual.: 07.09.2020 21:11

Ciekawych kształtów naszej tarcie nadał Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia mała
  2. 1 szt. ciasto francuskie
  3. 150 g filet z łososia
  4. 4 szt. jajka (jedno do posmarowania ciasta francuskiego)
  5. 3 łyżki śmietana 30%
  6. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
  7. 1/3 szt. czerwona cebula
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Potnij cukinię na grubsze kawałki, po czym podziel je jeszcze na pół.

Obraz

2. Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz w misce: jajka, sól, pieprz, szczypiorek i śmietankę.

Obraz

3. Na okrągłym cieście francuskim ułóż kawałki cukinii (tak jak na zdjęciu poniżej). Wystającą część ciasta posmaruj jajkiem i zwiń do środka.

Obraz

4. Teraz czas wypełnić środek naszej tarty. Ułóż tu zzoodlowaną cukinię, łososia i czerwoną cebulę.

Obraz

5. Dodaj jajeczną mieszankę i mini kółeczka wycięte z ciasta francuskiego. Całość wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz