Tatar z łososia wędzonego

Genialny tatar z łososia wędzonego przybrał w naszej kuchni ciekawe kształty. Tego po prostu nie możesz przegapić 😍

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu naszego tatara z łososia pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ogórki gruntowe
  2. 250 g serek śmietankowy
  3. 300 g łosoś wędzony
  4. 1 łyżeczka musztarda dijon
  5. 1 łyżka kapary
  6. 1/2 szkl. świeży koperek
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Podziel ogórki w cienkie plastry. W tym celu użyj robota kuchennego.

Obrazek
Tatar z wędzonego łososia- Pyszności

2. Urządzenie przyda się również do przygotowania tatara. Aby to zrobić połącz: serek śmietankowy, musztardę dijon, wędzonego łososia, kapary, świeży koperek, sól oraz pieprz.

Obrazek
Tatar z wędzonego łososia- Pyszności

3. Ułóż plastry ogórka (jak na zdjęciu poniżej). Teraz polej je delikatnie oliwą z oliwek.

Obrazek

4. Na wierzchu ułóż foremkę i umieść w niej tatara.

Obrazek
Tatar z wędzonego łososia- Pyszności

5. Na koniec udekoruj według upodobania. Gotowe!

Obrazek
Tatar z wędzonego łososia- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Zrobiłam pomidorową z soku, żeby zaoszczędzić czas. Teraz robię ją tylko tak
Zrobiłam pomidorową z soku, żeby zaoszczędzić czas. Teraz robię ją tylko tak