Tęczowy deser bez pieczenia to nasz sekretny przepis na ciasto na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno jako niedzielny deser, jak i tort urodzinowy w wakacyjnym sezonie.
Pyszności
Składniki:
14 szt. ciastka czekoladowe
1 galaretka malinowa
1 galaretka niebieska
1 galaretka agrestowa
1 galaretka owoce leśne
800 g jogurt naturalny z podziałem na 200 g
800 ml wrzątek z podziałem na 200 ml
Sposób przygotowania:
1. Na dnie formy do pieczenia umieść ciastka czekoladowe.
2. Połącz w misce 200 g jogurtu naturalnego z przestudzoną galaretką (rozpuszczoną w 200 ml wody). Powtórz proces 3 razy z pozostałymi galaretkami.
3. Na środku zacznij rozlewać porcję wcześniej przygotowanych mieszanek.
4. Kiedy już skończysz, wstaw deser do lodówki na całą noc.