PrzepisTęczowy sernik na zimno

Tęczowy sernik na zimno

Tęczowy sernik na zimno
Pyszności

04.06.2021 12:00, aktual.: 04.06.2021 13:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tęczowy sernik na zimno to gotowa receptura na niebanalny i przepyszny jednocześnie deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

III warstwa

  1. 130 ml śmietanka 30%
  2. 130 g ser twarogowy
  3. 4 łyżki cukier puder
  4. 1 szt. galareta o smaku malinowym
  5. 120 ml wrzątek

Spód

  1. 120 g herbatniki maślane
  2. 80 g masło rozpuszczone

I warstwa

  1. 130 ml śmietanka 30%
  2. 130 g ser twarogowy
  3. 4 łyżki cukier puder
  4. 1 szt. galaretka o smaku owoców leśnych
  5. 120 ml wrzątek

II warstwa

  1. 1 szt. galareta o smaku cytrynowym
  2. 120 ml wrzątek
  3. 130 ml śmietanka 30%
  4. 130 g ser twarogowy
  5. 4 łyżki cukier puder

Do dekoracji

  1. świeże owoce

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia zblendowanych ciastek i roztopionego masła. Następnie przenieś mieszankę do formy i wstaw do lodówki.

Obraz

2. Teraz czas przygotować pierwszą warstwę. W tym celu połącz: śmietankę, ser twarogowy i cukier puder.

Obraz

3. Na koniec dodaj rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę.

Obraz

4. Mieszankę przenieś do formy i wstaw do lodówki na 40 minut.

Obraz

5. Po tym czasie przygotuj drugą mieszankę z galaretką o smaku cytryny. Następnie przelej ją do formy i ponownie wstaw do lodówki.

Obraz

6. I na koniec przygotuj 3 warstwę, tym razem z galaretką malinową. Przelej po raz ostatni do formy i wstaw do lodówki do stężenia.

Obraz

7. Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami. Smacznego!

Obraz