Tęczowy sernik na zimno

Tęczowy sernik na zimno to gotowa receptura na niebanalny i przepyszny jednocześnie deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

III warstwa

  1. 130 ml śmietanka 30%
  2. 130 g ser twarogowy
  3. 4 łyżki cukier puder
  4. 1 szt. galareta o smaku malinowym
  5. 120 ml wrzątek

Spód

  1. 120 g herbatniki maślane
  2. 80 g masło rozpuszczone

I warstwa

  1. 130 ml śmietanka 30%
  2. 130 g ser twarogowy
  3. 4 łyżki cukier puder
  4. 1 szt. galaretka o smaku owoców leśnych
  5. 120 ml wrzątek

II warstwa

  1. 1 szt. galareta o smaku cytrynowym
  2. 120 ml wrzątek
  3. 130 ml śmietanka 30%
  4. 130 g ser twarogowy
  5. 4 łyżki cukier puder

Do dekoracji

  1. świeże owoce

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia zblendowanych ciastek i roztopionego masła. Następnie przenieś mieszankę do formy i wstaw do lodówki.

Obrazek

2. Teraz czas przygotować pierwszą warstwę. W tym celu połącz: śmietankę, ser twarogowy i cukier puder.

Obrazek

3. Na koniec dodaj rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę.

Obrazek

4. Mieszankę przenieś do formy i wstaw do lodówki na 40 minut.

Obrazek

5. Po tym czasie przygotuj drugą mieszankę z galaretką o smaku cytryny. Następnie przelej ją do formy i ponownie wstaw do lodówki.

Obrazek

6. I na koniec przygotuj 3 warstwę, tym razem z galaretką malinową. Przelej po raz ostatni do formy i wstaw do lodówki do stężenia.

Obrazek

7. Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok