Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką

Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką to sprawdzony patent na pyszny deser dla malucha. Będzie zachwycony! Skąd to wiemy? Doskonale znamy to z własnego doświadczenia. Nasze pociechy przepadają za tym przepisem ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

III warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka agrestowa
  4. 200 ml wrzątek

Spód

  1. 160 g herbatniki maślane
  2. 80 g masło roztopione

I warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka wieloowocowa
  4. 200 ml wrzątek

II warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka brzoskwiniowa
  4. 200 ml wrzątek

Galaretka truskawkowa

  1. 1 szt. galaretka truskawkowa
  2. 400 ml wrzątek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia herbatników i rozpuszczonego masła. Na tym etapie pomocny okaże się blender. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki.

Obrazek

2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ser twarogowy i cukier puder. Na koniec dodaj ostudzoną i tężejącą galaretkę wieloowocową. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, przygotuj drugą mieszankę z brzoskwiniową galaretką. Postępuj tak samo jak z I warstwą.

Obrazek

4. To samo zrób w przypadku III warstwy. Po czym wstaw do lodówki do stężenia.

Obrazek

5. Na samym wierzchu rozprowadź galaretkę truskawkową. I po raz ostatni wstaw do lodówki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji